TRT AVAZ izle

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TRT Avaz'ın yayın hayatına başlaması dolayısıyla düzenlenen galada, "TRT Avaz, avaz avaz bütün Türk dünyasına seslenecek" dedi.

TRT'nin yeni kanalının adı, Anadolu Gösteri ve Kongre Merkezi'ndeki galada Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından açıklandı.

Gül, "TRT'nin yeni kanalı Avaz'ın yayına başlaması dolayısıyla düzenlenen bu törende sizlerle beraber olmaktan büyük mutluluk duyuyorum, hepinize iyi akşamlar diliyorum. Sözümün başında TRT yöneticilerine, baştan sona hepsine bu teşebbüslerinden dolayı da teşekkür ediyorum, tebrik ediyorum. Tabi şimdi Türkiye'nin bütün sathına bu yayın yapılıyor. Ama sadece Türkiye'ye değil 250 milyonluk Türk dünyasına, bütün Türk dünyasına bu yayın ulaşıyor, dolayısıyla bugün hep beraberiz, bütün Türk dünyasıyla hep beraberiz, bundan da büyük mutluluk duyuyorum" dedi.

Galaya Cumhurbaşkanı Gül'ün yanısıra, Meclis Başkanı Köksal Toptan, Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay , TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, üst düzey bürokratlar, yabancı misyon temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Balkanlar, Kafkasya, ve Orta Asya'nın sesi olacak TRT Avaz 'da, Azerbaycan Türkçesi, Kazakça, Kırgızca, Özbekçe ve Türkmence programlara yer verilecek.

Türkçe altyazının da kullanıldığı programlar bu ülkelerin sunucularıyla ekrana gelecek.

Galada, bir çok ülkenin ünlüleri de yer aldı.Galanın finalinde ünlü şarkıcı Tarkan sahne aldı.